Een simpel maar voedzaam pastagerecht. Breng het gerecht op smaak door kappertjes toe te voegen. Bekijk onderaan het recept de voedingswaarde per persoon.

Ingrediënten
- 150 gram volkoren fusili of andere pasta
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 prei
- 200 gram kerstomaatjes
- 200 gram kipfilet
- peper
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kappertjes
- azijn
Bereiding
- Kook de fusili volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de knoflook en de sjalotten en snijd het klein.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de olie en bak de kip al omscheppend in 5 minuten bruin.
- Bak de knoflook en de sjalotten mee. Voeg de tomaatjes en de prei toe.
- Voeg de uitgelekte fusili toe en laat dit al omscheppend heet worden.
- Maak de pasta op smaak met de kappertjes, wat azijn en peper.
Voedingswaarde per persoon
Recept | |
|---|---|
| Energie | 475 kcal |
| Vet | 10 gram |
| Waarvan verzadigd vet | 2 gram |
| Koolhydraten | 55 gram |
| Waarvan suikers | 8 gram |
| Vezels | 10 gram |
| Eiwit | 35 gram |
| Zout | 0,3 gram |
Dit recept stond eerder op de website van het Voedingscentrum.


