Op zoek naar gezonde recepten voor Pasen? Met deze 5 opties worden de paasdagen een feestje! Deze recepten zijn eiwitrijk, boordevol vitamines en mineralen en +/- 500 kcal per portie!
Recepten voor Pasen
Tijdens de feestdagen (of dit nou Kerst, Pasen, verjaardagen of Oud & Nieuw is) wordt er altijd lekker gegeten. Logisch ook, aangezien eten meer is dan alleen je lichaam voeden. Van eten genieten tijdens feestdagen is dus ook meer dan aanbevolen.
Je kunt ervoor kiezen om jezelf vol te stoppen met paaseitjes, snoep en snacks, maar je kunt ook kiezen voor gezondere, maar minstens zo lekkere andere opties. Hier 5 recepten voor Pasen waar je dik van gaat genieten!
Trouwens: het is echt niet verkeerd om tijdens de feestdagen een keer wat meer te eten dan je lichaam nodig heeft. Je wordt niet dik van 1x over je caloriebehoefte eten!
1. Gevulde avocado met ei en zalm

± 480 kcal, 23g eiwit, 10g vezels per portie
Ingrediënten (voor 1 portie):
- 1 rijpe avocado
- 1 ei
- 50 g gerookte zalm
- 1 el Griekse yoghurt (0% vet)
- Verse dille en citroensap
- Peper & zout
Bereiding:
- Halveer de avocado, verwijder de pit en hol een beetje extra uit zodat het ei past.
- Leg de avocadohelften in een ovenschaal. Breek het ei en giet in het kuiltje (dooiers kunnen deels overlopen, dat is oké).
- Bak 15-20 min op 180°C tot het ei gestold is.
- Meng de yoghurt met dille, citroen, peper en zout.
- Serveer met gerookte zalm en het yoghurtsausje.
2. Quinoasalade met kikkererwten, spinazie en feta

± 500 kcal, 22g eiwit, 11g vezels per portie
Ingrediënten (voor 1 portie):
- 75 g gekookte quinoa
- 100 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld)
- 50 g feta
- 1 handje verse spinazie
- 1/2 paprika
- 1/4 komkommer
- 1 el olijfolie, 1 tl citroensap, 1 tl mosterd
Bereiding:
- Meng de gekookte quinoa met spinazie, in blokjes gesneden paprika en komkommer.
- Voeg kikkererwten en verkruimelde feta toe.
- Maak een dressing van olijfolie, citroensap en mosterd.
- Meng alles en serveer fris.
3. Gezonde recepten voor Pasen: muffins!

± 190 kcal per stuk | 2 à 3 stuks per portie = ± 500 kcal, 18g eiwit, 6-8g vezels
Ingrediënten (voor 6 muffins):
- 100 g havermout
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 g magere kwark
- 1 scoop vanille-eiwitpoeder (optioneel)
- 1 tl bakpoeder
- 100 g blauwe bessen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix banaan, ei, kwark en eventueel eiwitpoeder. Voeg havermout en bakpoeder toe.
- Schep blauwe bessen er voorzichtig door.
- Vul muffinvormpjes en bak 20-25 minuten.
4. Volkoren wraps met hummus, ei en gegrilde groenten

± 500 kcal per wrap, 22g eiwit, 9g vezels
Ingrediënten (voor 1 portie):
- 1 volkoren wrap
- 2 eieren
- 2 el hummus
- Gegrilde groenten (paprika, courgette, aubergine – ± 100 g)
- Handje rucola
Bereiding:
- Kook of bak de eieren (hard of medium).
- Smeer hummus op de wrap.
- Leg de groenten, plakjes ei en rucola erop.
- Oprollen en eventueel doormidden snijden.
5. Shakshuka met linzen en spinazie

± 490 kcal, 25g eiwit, 12g vezels per portie
Ingrediënten (voor 1 portie):
- 2 eieren
- 200 ml tomatenblokjes (blik)
- 100 g linzen (voorgekookt)
- 1 kleine ui, 1 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijn
- 1 handje spinazie
- Verse koriander of peterselie
Bereiding:
- Fruit ui en knoflook, voeg kruiden en tomaten toe. Laat 5 min sudderen.
- Voeg linzen en spinazie toe, laat spinazie slinken.
- Maak 2 kuiltjes, breek de eieren erin. Laat op laag vuur garen met deksel.
- Serveer met verse kruiden.
Meer gezonde recepten voor Pasen?
In mijn gratis receptenboekje vind je nog 10 lekkere, eiwitrijke en makkelijke recepten. Lekker voor Pasen, maar ook op elke andere dag van het jaar!


